META IDEAL SBR biološki pročistač - Šampion jednostavnosti!

Zadnjih godina smo svjedoci iznimno brzom napretku tehnologija pročišćavanja otpadnih voda. Na tržištu nalazimo veliki broj tehnološko naprednih proizvoda opremljenih različitim senzorima i upravljačkom logikom (kompjuterima) koji nam znaju u svakodnevnom životu stvarati probleme... Vrlo brzo dođemo do spoznaje kako sva ta sofisticirana oprema u konačnici nije toliko sigurna kao jednostavni proizvodi koji su konstruirani na osnovi dugogodišnjih iskustava i izrađeni prema korisnikovim potrebama.


Manje je više

Jednokomorna SBR tehnologija omogućava odlične učinke čišćenja (čak do 99 %) uz bitno manju upotrebu električne energije, samo 36 kWh na ES/godinu. Klasičnu upravljačku jedinicu zamijenila je integrirana upravljačka jedinica u samom membranskom puhalu (za pročistače veličine do 16 ES). Manje strojnih i elektronski dijelova obećava i manje troškove i rekvenciju održavanja. Pročistač sadrži samo toliko elektronike koliko je potrebno za siguran rad. Spojili smo upravljačku jedinicu i puhalo u jedan funkcionalan dio.


Inovativna tehnologija sadašnjosti i budućnosti

Tehnologija Ideal SBR ima odlične (do 99%) učinke čišćenja otpadne vode na biokemijske parametre (BPK5) i isto tako na suspendirane tvari (ST). Pokazala se odličnom i kod pročišćavanja amonijevog i zajedničkog dušika. Sistem sa svojim učincima pročišćavanja je već danas puno bolji od svih svojih konkurenata i možemo ga uspoređivati s puno skupljim i tehnološki zahtjevnijim sistemima kao što su MBR i sl. I ako bi se u budućnosti postrožile zakonske granice učinka pročišćavanja, ne brinite, jer već sada Ideal SBR pročistač zadovoljava najstrože parametre ispusta.